Hoe voeg je een blog toe aan je WordPress website?

website maken

Heb je wel een WordPress website, maar heb je daar geen blogpagina in? En wil je wel gaan bloggen/schrijven/publiceren?

WordPress is een van de populairste contentmanagementsystemen die er zijn, en niet zonder reden. Het is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en in hoge mate aanpasbaar. Een van de standaard functies van WordPress is de mogelijkheid om een blog aan je website toe te voegen. Door een blog toe te voegen, kun je je expertise laten zien en delen met je lezers/klanten en tegelijk de zoekmachineoptimalisatie van je website verbeteren.

Een blog toevoegen aan je WordPress website is niet moeilijk.

De blogpagina maken

Wil je een blog toevoegen aan je WordPress-website? Het is niet moeilijk om te doen: het kan in een paar eenvoudige stappen worden uitgevoerd. Log eerst in op je WordPress-dashboard en navigeer naar de sectie „Pagina’s”.

Klik vanaf daar op „Nieuw toevoegen” om een nieuwe pagina te maken.

Geef de pagina een titel, zoals ‘Blog’, ‘Nieuws’ of ‘Artikelen’, en klik vervolgens op de knop ‘Publiceren’ om de pagina op te slaan.

Een blogpost/artikel maken

De volgende stap is om je blogposts aan de pagina toe te voegen. Om dit te doen, klik je op het gedeelte ‘Berichten’ in het dashboard en vervolgens op ‘Nieuw bericht’.

Schrijf je blogpost in de teksteditor, voeg alle gewenste afbeeldingen of video’s toe en klik vervolgens op de knop „Publiceren” om het bericht op te slaan.

De blogpost/artikel laten zien op de blogpagina

Je gemaakte blogpost(s) moeten nu nog op je blogpagina komen. Ga naar het dashboard naar Instellingen –> Lezen. Hier kun je aangeven welke pagina je voor je blogoverzicht wilt gebruiken. Kies hiervoor de pagina die je daarvoor gemaakt hebt.

De blogberichten komen nu automatisch op je blogpagina te staan, de nieuwste bovenaan.

Hoe de blogpagina er uit ziet, is afhankelijk van je thema en de thema-instellingen.

De blogpagina toevoegen aan het navigatiemenu

Het is natuurlijk de bedoeling dat de beoekers van je website je blogs kunnen lezen. Daarvoor kun je je blogpagina toevoegen aan het navigatiemenu.

Hiervoor ga je vanuit je dashboard naar Weergave –> Menu’s.

  • Kies het menu waaraan je je pagina wilt toevoegen en klik op Selecteren
  • Vink je pagina aan en voeg deze toe aan het menu met de knop aan menu toevoegen
  • Versleep de pagina naar de plek waar je je blog in het menu wilt hebben
  • En opslaan.

Dat is alles

Gefeliciteerd, je hebt nu een blog toegevoegd aan je WordPress-website! Vergeet niet om regelmatig een nieuw blog of artikel te plaatsen.

Is de layout nog niet helemaal naar je zin? Vraag dan aan je webbouwer of aan mij om je verder te helpen. Afhankelijk van je thema kost het (meestal) zo’n 1 tot 3 uur om je blog layout in orde te maken.