Waarom Woocommerce?

Een paar redenen voor jezelf om te kiezen voor WordPress met Woocommerce:

Onafhankelijk

– Je kunt zelf je webshop beheren. Je bent dus onafhankelijk van anderen. Je kunt zelf op elk moment een product toevoegen, teksten wijzigen of een foto plaatsen. (Zonder extra kosten.)

Woocommerce is gebruiksvriendelijk

– WordPress en Woocommerce zijn gebruiksvriendelijk. Je hebt geen kennis nodig van programmeertalen. Als je kunt werken met Word, kun je ook overweg met WordPress. Iedereen kan het leren!

Veel mogelijkheden

– Er zijn binnen WordPress en Woocommerce veel mogelijkheden. Zo zijn er veel kant en klare plugins en templates beschikbaar. Maar er kan ook een website helemaal op maat gemaakt worden.

Zoekmachine vriendelijk (goed voor SEO)

– De webshop wordt zoekmachine vriendelijk. Door de structuur van WordPress en het gebruik van permalinks kunnen zoekmachines goed overweg met een WordPress webshop. Bij de zichtbaarheid in Google spelen natuurlijk ook andere factoren een rol, maar aan de opbouw van de site zal het niet liggen.

Geen extra kosten voor een (basis) webshop

– WordPress is gratis. Het is open source en daarmee vrij te bewerken en gebruiken. Je betaalt dus niet voor de software van het beheer systeem. Je hebt alleen de kosten voor het domein en de hosting. Voor het installeren op je domeinnaam is wel enige kennis van WordPress nodig. En voor het maken van een eigen ontwerp is nog wat meer kennis nodig. Maar dit kun je ook laten doen: je hebt daarmee eenmalige kosten en kunt verder zelf je site bijhouden. Er hoeven geen dure licenties aan je doorberekend te worden.

– Ook Woocommerce is gratis. Als je meer wilt dan een basis webshop, zijn er wel vaak betaalde plugins (stukjes software) nodig om de webshop precies naar jouw wensen te maken. Maar ook de basis biedt ruim voldoende voor een goede webshop! Het is maar net waar je voor kiest.