Online leeromgeving

Het is ook mogelijk om je WordPress website uit te breiden met je eigen online cursus of om een specifieke e-learning website te maken.

Neem contact op als je meer wilt weten.

Wat is een online leeromgeving?

Een online leeromgeving is een platform dat is ontworpen om de gebruiker/je klant online te helpen leren. Het biedt je klant/de cursist de mogelijkheid om in eigen tijd en op eigen tempo te leren, en biedt jou de mogelijkheid om 24 uur per dag “cursus te geven”.

Voordelen van een WordPress Online Leeromgeving

Een online leeromgeving in WordPress kun je net zo gemakkelijk beheren als de inhoud van je website. Je kunt het zelfs integreren in je website, zodat je klant/cursist alle informatie bij elkaar heeft.

Omdat er wereldwijd veel online cursussen gemaakt worden, waarvan ook veel in WordPress, zijn er ook veel plugins om uit te kiezen. Afhankelijk van de mogelijkheden, zijn deze plugins gratis beschikbaar of relatief betaalbaar.

Je kunt zelf je online leeromgeving installeren en instellen… maar als je daar niet zo handig mee bent, kan ik het ook voor je doen. (dat scheelt je waarschijnlijk de nodige tijd en gepuzzel)

Hoe aan de slag met een WordPress Online Leeromgeving?

Als je WordPress leeromgeving goed ingesteld is, kun je je bezig houden met het neerzetten van je cursus(sen).

Je een cursus is over het algemeen opgebouwd uit modules of units (de naam verschilt een beetje, afhankelijk van de plugin).
Deze modules zijn weer opgebouwd uit lessen. Aan elke les kun je een toets/quiz toevoegen om te kijken of de cursist de leerstof begrepen heeft.

Je kunt de vorderingen van de cursist volgen en vragen beantwoorden.

Wat natuurlijk veel werk blijft, is het maken en bedenken van de inhoud!

Maar… daarna kun je dan ook vele cursisten helpen met je (betaalde of gratis) cursus – 24 uur per dag, 7 dagen per week.