LMS / Online leeromgeving

Welk systeem | Tarieven | Support | FAQ

Het is ook mogelijk om je WordPress website uit te breiden met je eigen online cursus of om een specifieke e-learning website te maken. Hiervoor zijn diverse uitbreidigen/plugins beschikbaar. Daarmee krijg je een LMS (Learning Management System) oftewel een online leeromgeving waar je je cursus(sen) in kunt maken.

WIl je een betaalde online cursus aanbieden, dan combineer je dat met een webshop.

LMS

Je eigen online cursus maken? Dat doe je met een LMS (learning Management System)

Wat is een online leeromgeving?

Een online leeromgeving (LMS) is een platform dat is ontworpen om de gebruiker/je klant online te helpen leren. In je online leeromgeving maak je een online cursus(sen). Het biedt je klant/de cursist de mogelijkheid om in eigen tijd en op eigen tempo te leren, en biedt jou de mogelijkheid om 24 uur per dag “cursus te geven”.

online leeromgeving wordpress

Voordelen van een WordPress LMS

Een LMS (online leeromgeving) in WordPress kun je net zo gemakkelijk beheren als de inhoud van je website. Je kunt het zelfs integreren in je website, zodat je klant/cursist alle informatie bij elkaar heeft.

Omdat er wereldwijd veel online cursussen gemaakt worden, waarvan ook veel in WordPress, zijn er ook veel plugins om uit te kiezen. Afhankelijk van de mogelijkheden, zijn deze plugins gratis beschikbaar of relatief betaalbaar.

Je kunt zelf je online leeromgeving installeren en instellen… maar als je daar niet zo handig mee bent, kan ik het ook voor je doen. (dat scheelt je waarschijnlijk de nodige tijd en gepuzzel)

Hoe aan de slag met een WordPress Online Leeromgeving?

Als je WordPress leeromgeving goed ingesteld is, kun je je bezig houden met het neerzetten van je online cursus(sen).

Je een cursus is over het algemeen opgebouwd uit modules of units (de naam verschilt een beetje, afhankelijk van de plugin).
Deze modules zijn weer opgebouwd uit lessen. Aan elke les kun je een toets/quiz toevoegen om te kijken of de cursist de leerstof begrepen heeft.

Je kunt de vorderingen van de cursist volgen en vragen beantwoorden.

Wat natuurlijk veel werk blijft, is het maken en bedenken van de inhoud!

Maar… daarna kun je dan ook vele cursisten helpen met je (betaalde of gratis) cursus – 24 uur per dag, 7 dagen per week.

online cursus maken