Waarom WordPress

Een paar redenen voor jezelf om te kiezen voor WordPress:

– Je kunt zelf je website beheren. Je bent dus onafhankelijk van anderen. Je kunt zelf op elk moment een blog toevoegen, teksten wijzigen of een foto plaatsen. (Zonder extra kosten.)

– WordPress is gebruiksvriendelijk. Je hebt geen kennis nodig van programmeertalen. Als je kunt werken met Word, kun je ook overweg met WordPress. Iedereen kan het leren!

– Er zijn binnen WordPress veel mogelijkheden. Zo zijn er veel kant en klare plugins en templates beschikbaar. Maar er kan ook een website helemaal op maat gemaakt worden.

– De website wordt zoekmachine vriendelijk. Door de structuur van WordPress en het gebruik van permalinks kunnen zoekmachines goed overweg met een WordPress website. Bij de zichtbaarheid in Google spelen natuurlijk ook andere factoren een rol, maar aan de opbouw van de site zal het niet liggen.

– WordPress is gratis. Het is open source en daarmee vrij te bewerken en gebruiken. Je betaalt dus niet voor de software van het beheer systeem. Je hebt alleen de kosten voor het domein en de hosting. Voor het installeren op je domeinnaam is wel enige kennis van WordPress nodig. En voor het maken van een eigen ontwerp is nog wat meer kennis nodig. Maar dit kun je ook laten doen: je hebt daarmee eenmalige kosten en kunt verder zelf je site bijhouden. Er hoeven geen dure licenties aan je doorberekend te worden.