“Nee hoor, ik ben niet zo technisch, ik kan dat niet!”

Nog heel vaak hoor ik vrouwelijke ondernemers aarzelen als het over een website gaat. En dan vooral over het zelf bijhouden van hun website…

Toch hoeft dat geen probleem te zijn!

De Techniek …

Er zijn diverse systemen die het makkelijk maken om zelf je website bij te houden. Websites die gemaakt zijn in bijvoorbeeld WordPress, Wix, Joomla of Drupal, hebben ook een CMS: een Content Management System, oftewel een Inhoud Beheer Systeem. Daarmee kun je zelf de inhoud van je website beheren. Zonder programmeren! Gewoon, in een speciale tekstverwerker.

Oftewel:

  • Zelf teksten toevoegen of wijzigen. Zonder afhankelijk te zijn van iemand die je website onderhoudt. 24 uur per dag.
  • Zelf afbeeldingen toevoegen. Bijvoorbeeld van een nieuw product of een activiteit.
  • Zelf nieuwsberichten schrijven.
  • Zelf informatie voor je klanten toevoegen.
  • Zelf een nieuwe review op je website zetten.
  • Zelf ……….

Als je je website laat maken, zeg dan dat je de site zelf wilt bijhouden zonder dat dat ingewikkeld is. Je webbouwer kan daar rekening mee houden!

… en een beetje lef!

Soms moet je dingen ook gewoon doen!

Met je website kan meestal niet heel veel mis gaan. WordPress bewaart revisies van je pagina s en berichten – mocht er iets misgaan, dan is het vaak eenvoudig terug te zetten.

Ook jij kunt zelf je website bijhouden. En mocht je daar wat hulp bij nodig hebben (om het te leren of voor meer zelfvertrouwen), dan is dat helemaal niet erg. Je bent niet de enige die er niet direct zelf uitkomt – maar je zal ook niet de enige zijn die het onder de knie krijgt!

Mocht je (vrouwelijke 😉 ) begeleiding bij je website willen, dan ben ik je graag van dienst. Ik maak websites in WordPress, en met de speciale WordPress workshop en cursus rust ik niet voordat het doel bereikt is: je kunt het ZELF!

Heb je nog vragen? Je mag altijd contact met me opnemen.

Wil je ook niet-zo-regelmatig nuttige tips voor je website, WordPress en marketing? Schrijf je hier in: