WordPress=vrijheid

Ben je al zo vrij om zelf je website bij te werken? Onafhankelijk, wanneer je maar wilt?

Een website in WordPress geeft je die vrijheid. WordPress is een CMS (Content Management System) waarin je zelf gemakkelijk je website kunt aanpassen.

Dus als je bedenkt dat een tekst toch nét even anders moet, je je diensten uitbreidt, je een informatief artikel geschreven hebt… dan zet je het gewoon zelf op je website.

Nog meer vrijheid: Open Source

WordPress is een onafhankelijk Open Source platform. Je mag de software dus gratis gebruiken en hebt geen hoge kosten voor een eigen ontwikkeld CMS van een webbouwer. Of voor een licentie-pakket van je hosting provider.

Vrij om te verhuizen

Omdat WordPress niet vast zit aan je hosting of webbouwer, ben je ook vrij om je website te verhuizen. Dus wordt je hosting te duur of heb je andere mogelijkheden nodig? Dat kan! je hele website kan gewoon verhuisd worden.

De vrijheid om hulp te vragen

Jouw website is niet de enige WordPress website! Maar liefst een kwart van alle websites gebruikt WordPress. Daarom zijn er ook heel veel bouwers en specialisten die er wat van af weten. Je bent dus niet afhankelijk van degene die je website gemaakt heeft. Lukt het niet, zijn de tarieven ineens veel te hoog of loopt het contact niet (meer) zo lekker? Dan vraag je het aan een ander. (Het is natuurlijk wel netjes om eerst nog met je eigen webbouwer te overleggen over wat je niet lekker zit 😉 maar voor je website is het geen probleem).

LET OP: Sommige webbouwers geven je niet de volledige rechten voor je website! Dan heb je natuurlijk wel een probleem. Vraag hier naar voordat je je website laat maken!

Nieuwe mode? Nieuw jasje!

Ook in internet-land verandert de “mode”. Achtergrondkleur, achtergrond afbeelding, achtergrond wit, scherm breed, mobiel vriendelijk en responsive… er is de afgelopen jaren genoeg gewisseld en veranderd en dat zal ook de komende jaren blijven gebeuren. Want inderdaad, de meeste sites van 5 jaar geleden zien er toch wel “oud” uit. En nog oudere websites zijn vaak niet geschikt voor een mobiele telefoon.

Met WordPress kun je dat gelukkig oplossen: je kiest een ander “thema”. Je inhoud blijft gewoon staan! Dus die tientallen pagina’s en blogs/artikelen, je Google ranking… geen probleem!
Vaak moet je alleen de home pagina en soms je hoofdpagina’s opnieuw inrichten. Afhankelijk van wat voor website je hebt.

LET OP: “Page Builders” zijn steeds populairder en beter. Voor de home pagina en enkele hoofdpagina’s en conversie pagina’s zijn ze zeker geschikt en gemakkelijk. Je hebt relatief snel mooie en moderne pagina’s waar je ook goed iets in kunt aanpassen.
Maar ik adviseer om er niet je gehele website mee te maken… dat maakt het wisselen van thema/layout namelijk een stuk moeilijker! Je bent dan namelijk afhankelijk van deze “builder”. En waarschijnlijk wil je over drie (of vijf) jaar iets anders. De pagina’s waarvoor je bezoekers echt voor de inhoud komen, zoals je blog/artikelen en de dieper liggende pagina’s van je website, kun je dus het handigste in standaard WordPress houden.

Ik weet een heleboel over WordPress, websites en webshops, online marketing en nieuwsbrieven… dus als je niet direct kunt vinden hoe ik je kan helpen?

>> Vraag het gewoon