WordPress website updates en backups: onderhoudscontract

WordPress is voortdurend in ontwikkeling en er komen dus regelmatig nieuwe updates uit. Meestal zijn dat kleine updates (met een noodzakelijke beveiligingsupdate), soms zijn dat grote updates (waarin soms hele nieuwe functionaliteiten zitten). Ook thema’s en plugins komen regelmatig met updates; voor de veiligheid, om mee te gaan met WordPress, of aanpassingen van de functionaliteit.
Het is verstandig deze updates bij te houden. Vooral de beveiligingsupdates zijn van belang, omdat je site anders gemakkelijk gehackt kan worden.

Verder is het van belang om regelmatig een backup van je website te maken. Zodat, als er iets mis gaat, je website weer terug gezet kan worden.
Deze backup kan gebruikt worden als je site gehackt wordt. Hoe vaak hiervoor een backup gemaakt wordt, is afhankelijk van de frequentie van wijzigingen op je website.
Ook wordt de backup gebruikt als er iets mis gaat met updaten waardoor je site crasht (vaak een wit scherm).

zorg bij wordpress voor updates en backups

Nu kan ik me voorstellen dat je het niet ziet zitten om zelf alle updates bij te houden. Daarom bied ik een abonnement voor de WordPress updates en backups. Met een onderhoudscontract worden deze updates en backups voor je verzorgd.

Een onderhoudscontract start met een volledig geüpdate website.

WordPress Update abonnement / onderhoudscontract basis website

– een basis website is een website zonder extra functies zoals webshop, membership of online cursussen;
een basis website is niet groter dan circa 50 pagina’s –

Met een update-abonnement zorg ik voor de backups en updates van je website (minstens 1x per maand, vaker bij belangrijke updates). Dan heb je daar geen omkijken naar!
Heb je een grotere/uitgebreidere website? Dan kijken we samen hoeveel meer werk het is.

Kijk voor je webshop bij het onderhoudscontract voor webshops.

Een update-abonnement / onderhoudscontract kost
voor een website maar 27,50 euro (ex. btw) per maand of 275 euro (ex. btw) per jaar,
voor een webshop/online leeromgeving 32,50 euro (ex. btw) per maand of 325 euro (ex. btw) per jaar.
(voor een gemiddelde site/shop tot ca 50 pagina’s; exclusief kosten voor betaalde plugins/thema’s)

Onderhoudscontract WordPress website

Minimaal 10 keer per jaar wordt je website geupdatet. Dit houdt in:

  • Onderhoudscontract website WordPress loopt gesmeerdBackup maken van de database
  • Backup maken van de belangrijkste bestanden
  • Update van WordPress
  • Plugin updates *
  • Thema updates **
  • Terugzetten van de backup of oplossen van het probleem, mocht er iets mis gaan met een update. ***

* Plugins

Exclusief de licentiekosten van premium (= betaalde) plugins. De meeste licenties van premium plugins zijn 1 jaar geldig en dienen dan verlengd te worden. Zonder een geldige licentie mag de plugin wel gebruikt worden, maar kan deze niet meer geupdate worden. Het kan zijn dat na een update van WordPress een plugin dan niet meer werkt omdat in een update aanpassingen zitten voor de nieuwe versie van WordPress.

Je bepaalt zelf wat je wilt: de licentie verlengen of kijken hoe lang het goed gaat.
De licentieprijzen verschillen per plugin.
Wil je de licentie verlengen en heb je zelf de plugin aangeschaft, dan moet je zelf voor verlenging van de licentie zorgen; als de plugin via mij verkregen is, dan zullen de kosten voor licentieverlenging (indien nodig) meegenomen worden in de facturering.

* Thema’s

Childthemes en custom themes van derden worden niet geupgrade. Dit omdat er wijzigingen in kunnen zitten die na een update verloren gaan.

Exclusief de licentiekosten van premium (= betaalde) thema’s. De meeste licenties van premium thema’s zijn 1 jaar geldig en dienen dan verlengd te worden. Zonder een geldige licentie mag het thema wel gebruikt worden, maar kan deze niet meer geupdate worden. Het kan zijn dat na een update van WordPress een thema dan niet meer werkt omdat in een update aanpassingen zitten voor de nieuwe versie van WordPress.

Je bepaalt zelf wat je wilt: de licentie verlengen of kijken hoe lang het goed gaat.
De licentieprijzen verschillen per thema.
Wil je de licentie verlengen en heb je zelf het thema aangeschaft, dan moet je zelf voor verlenging van de licentie zorgen; als het thema via mij verkregen is, dan zullen de kosten voor licentieverlenging (indien nodig) meegenomen worden in de facturering.

*** Update problemen

Heel soms komt het voor dat een plugin of thema een probleem veroorzaakt, maar niet meer geupdate kan worden omdat het thema of de plugin niet meer onderhouden wordt. In dat geval zoeken we samen naar een oplossing.

Start onderhoudscontract

De abonnementen starten met een volledig geüpdate website. Afhankelijk van de achterstand van de updates breng ik voor het up to date brengen van de website de daarvoor benodigde uren extra in rekening. Als er na ingaan van het abonnement zelf functionele wijzigingen aan de website worden aangebracht (nieuwe plugins, functionele wijzigingen in het thema, wijzigingen in WordPress bestanden) waardoor er problemen ontstaan bij een update, is het oplossen van die problemen voor eigen risico.