SSL certificaat

Een SSL certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw website en de bezoekers. (Het is dus geen beveiliging van je website!)

Hierdoor kunnen gegevens die via je website gestuurd worden (denk aan je contactformulier en login gegevens) veel moeilijker gestolen worden.
Daarom is het al enige tijd wettelijk verplicht (bescherming persoonsgegevens) om het versturen van persoonlijke gegevens, zoals via een contactformulier, te beveiligen. Tot nog toe maakte echter niemand zich echt druk om een naam, email adres en bericht.

Omdat het nu eenmaal de voorkeur heeft om een beveiligde verbinding te gebruiken, is Google in 2016 jaar al begonnen om websites zonder SSL verbinding “strafpunten” te geven in de zoekresultaten.
En vanaf eind januari 2017 zie je ook de melding dat de verbinding niet veilig is als er gevraagd wordt om inloggegevens of creditcard gegevens. In de browser balk (waar je het webadres in zet) op een pagina met login gegevens of creditcard gegevens zie je dan dat de verbinding ONveilig is.

UPDATE: vanaf juli 2018 worden ALLE pagina’s zonder https als ONveilig weergegeven!

Firefox melding onbeveiligde verbinding

Firefox

Chrome

Firefox en Chrome (nog niet rood) melden een onveilige verbinding op een login pagina.

Later gaat dat ook gelden voor de andere pagina’s.

Dat wordt gedaan om het internet veiliger te maken. Via SSL worden gegevens gecodeerd verzonden.

 

Wat moet je met een SSL certificaat voor je eigen webshop of website?

Als je een website hebt zonder contactformulier, kun je nog even wachten met het toevoegen van een SSL certificaat**. Om te beginnen wordt namelijk alleen op pagina’s met inloggegevens of creditcard gegevens aangegeven of deze onveilig zijn.
Maar in juli 2018 gaat dit ook voor gewone webpagina’s gelden. Inmiddels wordt al aangegeven of een pagina veilig is.

Als je een webshop hebt, is het al wel belangrijk dat je zorgt voor een SSL certificaat. Vaak kunnen klanten een account aanmaken en inloggen bij je webshop. Het staat natuurlijk niet betrouwbaar als er dan aangegeven wordt dat de verbinding ONveilig is! Zou je zelf nog wat bestellen?
Zorg daarom dat je zo snel mogelijk een SSL certificaat voor je webshop krijgt! Zodat ook jouw klanten via een veilige verbinding kunnen bestellen.

** Wel is het (strict gezien) al enige tijd wettelijk verplicht (bescherming persoonsgegevens) om persoonlijke gegevens, zoals je contactformulier, te beveiligen. Tot nog toe maakte echter niemand zich echt druk om een naam, email adres en bericht. Maar dat verandert dus! Als je GEEN contactformulier hebt, kun je nog even wachten.

 

Je SSL certificaat laten installeren

Hoewel je er met het nodige gepuzzel misschien wel zelf uit kunt komen, is het installeren van een SSL certificaat (en het daarbij horende aanpassen van je website of webshop) best ingewikkeld.

Maar natuurlijk kun je het ook laten doen.
Het installeren van een SSL certificaat (en aanpassen van je website of webshop) kost 125 euro (ex. btw en exclusief de kosten voor het certificaat).

 

Wat een SSL certificaat kost, is afhankelijk van je hosting provider (waar je ook je domeinnaam geregistreerd hebt).

Een klein lijstje:
MijnDomein: https://www.mijndomein.nl/producten/webhosting/ssl-certificaat
Versio: https://www.versio.nl/sslcertificaten en https://www.versio.nl/nieuws/gratis-ssl-voor-webhosting-en-reseller-hosting-klanten-248
Hostnet: https://www.hostnet.nl/website/ssl
Yourhosting: https://www.yourhosting.nl/hosting/ssl-certificaat/
Antagonist: https://www.antagonist.nl/webhosting-vergelijken/

 

 

https://www.bizzka.nl/ssl-certificaat-website/