afbeelding wordpress logo

Wanneer je als ondernemer of ZZP-er een (nieuwe) website wilt, kom je verschillende systemen tegen. Deze systemen zorgen er voor dat je zelf je website kunt beheren. Een van de bekendste systemen is WordPress. Bijna de helf van alle websites is gemaakt met WordPress!

WordPress is heel gebruiksvriendelijk. Tegelijk is bijna alles mogelijk. Het geeft een gevoel van vrijheid om de site zo in te richten als je wilt, en deze tegelijk gemakkelijk te kunnen beheren.

Neem die vrijheid!

5 belangrijke redenen om voor WordPress te kiezen

Hier geef ik 5 belangrijke redenen om voor een website in WordPress te kiezen. Ook of juist als ZZP-er of ondernemer.

  • Je kunt zelf je website beheren. Je bent dus onafhankelijk van anderen. Je kunt zelf op elk moment een blog toevoegen, teksten wijzigen of een foto plaatsen. Zonder extra kosten. Ook als je niet zelf je website wilt aanpassen of artikelen wilt plaatsen, zit je niet vast aan één webbouwer.
  • WordPress is gebruiksvriendelijk. Je hebt geen kennis nodig van programmeertalen. Als je kunt werken met Word, kun je ook in basis overweg met WordPress. Iedereen kan het leren!
  • Er zijn binnen WordPress veel mogelijkheden. Zo zijn er veel kant en klare plugins en templates beschikbaar. Maar er kan ook een website helemaal op maat gemaakt worden. Met de huidige “page builders” kun je eenvoudig en snel uitgebreide pagina’s (laten) bouwen.
  • De website wordt zoekmachine vriendelijk. Door de structuur van WordPress en het gebruik van permalinks kunnen zoekmachines goed overweg met een WordPress website. Bij de zichtbaarheid in Google spelen natuurlijk ook andere factoren een rol, maar aan de opbouw van de site zal het niet liggen.
  • WordPress is gratis. Het is open source en daarmee vrij te bewerken en gebruiken. Je betaalt dus niet voor de software van het beheer systeem. Je hebt alleen de kosten voor het domein en de hosting. Soms voor plugins en thema die je gebruikt, maar dat is niet noodzakelijk. En natuurlijk voor het werk dat je laat doen.

Het maken van je website zoals je het wil, kan je wel de nodige tijd kosten… zeker als je daar niet handig in bent. Maar dit kun je ook laten doen: je hebt daarmee eenmalige kosten en kunt verder zelf je site bijhouden.

Als je ook een website wilt die je zelf actueel kunt houden, in je eigen (huis)stijl, dan is WordPress een goede keuze. Ik wil je graag van dienst zijn met het installeren en ontwikkelen van je eigen website.

Kijk eens onder Website als je wilt weten welke mogelijkheden er zijn om een website te maken of om zelf een website te maken.

Wil je ook niet-zo-regelmatig nuttige tips voor je website, WordPress en marketing? Schrijf je hier in: