Je website goed vindbaar in Google

Wat moet je doen om je website goed vindbaar te maken in Google (en andere zoekmachines)?

Om te beginnen: schrijf voor je bezoekers, niet voor de zoekmachine! (Het technische gedeelte is bij een WordPress website wel in orde!)

Zoekwoorden

zoekwoorden zoeken seo

Vroeger kon het helpen om je pagina’s vol te stoppen met zoektermen, tegenwoordig levert dat alleen maar strafpunten op. Goede inhoud wordt steeds belangrijker. En zoekmachines kunnen steeds beter “lezen” en verbanden leggen. Dus zorg gewoon voor prettig leesbare teksten.

Het is wel nuttig als de teksten je zoekwoorden bevatten. Want daar gaan ze over, toch? Maar overdrijf niet.

Je focus op zoekwoorden en de instellingen van je meta-tags (de omschrijving die je ziet in google) kun je bekijken en invullen met een SEO-plugin.

Opmaak

Een prettige tekst is niet een aaneengesloten stuk woorden. Het bevat opmaak. Kopteksten om te laten zien waar het over gaat. Zo kun je snel scannen of het interessant is om te lezen. Belangrijke woorden zijn vetgedrukt. En binnen een website bevat een tekst ook vaak links naar verwante pagina’s en interessante websites.

Een indeling in paragrafen geeft ook structuur aan de tekst. En rust met lezen door een witregel er tussen.

Ook afbeeldingen zijn belangrijk om serieus genomen te worden. Natuurlijk met een goede titel en omschrijving (alt-tag), want zoekmachines kunnen nog geen afbeeldingen bekijken (en blinden/slechtzienden ook niet, voor hen wordt de alt-tag voorgelezen dus goed invullen).

Voor zoekmachines “leest” deze indeling ook goed. Een koptekst is dus belangrijker dan een gewone zin. Een vetgedrukt woord is belangrijker dan een gewoon woord.

Lees meer in de artikelen over SEO.

En nu? >>

Verder naar:
Werkwijze

Terug naar:
Je website passend bij je huisstijl en branche