Video (zoals Youtube en Vimeo) in je WordPress website: “embed”.

social media, Tips&tricks, website, website maken

Het is heel gemakkelijk om video’s, afbeeldingen, tweets, audio en andere content toe te voegen aan je WordPress website pagina of bericht.

Zo simpel is video invoegen

embed-video-wordpressOm een video (of andere externe inhoud) toe te voegen aan je bericht of pagina, hoef je alleen maar de link er in te plakken!

LET OP: de URL (webadres) moet op een eigen regel staan, en geen hyperlink bevatten (dus niet aanklikbaar zijn).

Bijvoorbeeld:

Bekijk deze interessante video:

http://www.ted.com/talks/tim_urban_inside_the_mind_of_a_master_procrastinator #t-1648

Daar zit wat in.

Dit ziet er dan zo uit:

Bekijk deze interessante video:

Daar zit wat in.

Handig he?

WordPress “embed” automatisch de link/URL van onder andere YouTube in je website! In de editor zie je een preview maar speelt de video niet.

 

Zo kan het ook

Je kunt ook de [ embed ] shortcode gebruiken (zonder spaties links en rechts). Dat heeft hetzelfde effect, maar daarvoor hoeft de URL niet op een eigen regel te staan. Met [ embed ] kun je wel een maximale (maar geen vaste) width and height  – breedte en hoogte – instellen. Dat ziet er dan zo uit (zonder de spaties bij de vierkant haken):

[ embed width="123" height="456"]http://www.ted.com/talks/tim_urban_inside_the_mind_of_a_master_procrastinator #t-1648[ /embed ]

Als het WordPress niet lukt om de video in te voegen, komt er een link te staan naar de video.

Achtergrond informatie

Deze gemakkelijke invoegmogelijkheid wordt voornamelijk mogelijk gemaakt door oEmbed, een protocol voor site A (zoals je website of blog) om aan site B (zoals YouTube) de HTML te vragen die nodig is om inhoud van site B te laten zien.

oEmbed is ontworpen om te voorkomen dat het nodig is om HTML van de site waar de media staat te knippen en te plakken. Het ondersteunt videos, afbeeldingen, tekst, en meer.

 

Verder lezen

Een alternatief voor GTmetrix: GiftOfSpeed

Een alternatief voor GTmetrix: GiftOfSpeed

DE site om de snelheid van je website te testen, was altijd GTmetrix. Helaas heeft GTmetrix besloten om nog maar een aantal tests gratis te geven. Je moet dan eerst een account aanmaken, en krijgt dan een aantal tests gratis. Niet per maand, maar in totaal. Nu begrijp...

Hoe voeg je een blog toe aan je WordPress website?

Hoe voeg je een blog toe aan je WordPress website?

Heb je wel een WordPress website, maar heb je daar geen blogpagina in? En wil je wel gaan bloggen/schrijven/publiceren? WordPress is een van de populairste contentmanagementsystemen die er zijn, en niet zonder reden. Het is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en in hoge...

Wil je ook niet-zo-regelmatig nuttige tips voor je website, WordPress en marketing? Schrijf je hier in: