Cursus WordPress: de voordelen

cursussen, freelance, Tips&tricks, website, website maken, wordpress, ZZP

Zelf je website onderhouden, maakt je onafhankelijk van een ander.

Maar al staat WordPress bekend als gebruikersvriendelijk, sommige dingen kunnen nog aardig ingewikkeld zijn. Zeker als je iets meer wilt dan alleen een tekst schrijven of een plaatje toevoegen.

Een overzichtelijke uitleg over het gebruik en de mogelijkheden van WordPress is dan zeer welkom.

Voordelen van het volgen van een cursus zijn:

  • Je leert in korte tijd wat je nodig hebt voor het onderhoud van je website.
  • Je kunt vragen wat je niet begrijpt en daar verder op ingaan.
  • Je weet hoe je eigen website in elkaar zit en hoe je inhoud kunt wijzigen en toevoegen.
  • Je begrijpt hoe wordpress werkt en dat je niet echt iets verkeerd kunt doen bij het gebruik.
  • Je wordt zeker(der) in het gebruik van WordPress.

Als je al enigszins met WordPress kunt omgaan, kun je ook leren om plugins toe te voegen en te gebruiken en om een andere template te installeren.

Omdat ik goed thuis ben in WordPress en zelf WordPress websites lever, bied ik ook een cursus WordPress aan. Voor wie moeite heeft met het basis gebruik of voor wie meer uit de website wil halen. Naast de standaard cursussen is het ook mogelijk om een cursus op maat te volgen.


Als je minder tijd kwijt bent met het plaatsen van artikelen op je website, wordt het ook leuker! En je zult merken, dat je op een actieve website ook steeds meer bezoekers krijgt.

En een bijkomend voordeel: ook de zoekmachines (Google) vinden steeds meer actuele en relevante tekst op je site. Zodat je website ook hoger komt te staan in de zoekmachines.

Met een cursus WordPress spaar je tijd, door in korte tijd te leren omgaan met het systeem. In plaats van dagen of weken of maanden zelf te prutsen…

Heb je een korte vraag? Dan mag je die natuurlijk ook gewoon stellen… Neem gerust contact met me op, of reageer hier onder op dit artikel.

Verder lezen

Een alternatief voor GTmetrix: GiftOfSpeed

Een alternatief voor GTmetrix: GiftOfSpeed

DE site om de snelheid van je website te testen, was altijd GTmetrix. Helaas heeft GTmetrix besloten om nog maar een aantal tests gratis te geven. Je moet dan eerst een account aanmaken, en krijgt dan een aantal tests gratis. Niet per maand, maar in totaal. Nu begrijp...

Hoe voeg je een blog toe aan je WordPress website?

Hoe voeg je een blog toe aan je WordPress website?

Heb je wel een WordPress website, maar heb je daar geen blogpagina in? En wil je wel gaan bloggen/schrijven/publiceren? WordPress is een van de populairste contentmanagementsystemen die er zijn, en niet zonder reden. Het is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en in hoge...

Wil je ook niet-zo-regelmatig nuttige tips voor je website, WordPress en marketing? Schrijf je hier in: