Child themes – nee, geen kinderthema’s!

Cursussen, Tips&tricks, webdesign, website maken, wordpress

Help!? Een thema update, en je eigen stijl is weg!

Dit kun je volgende keer voorkomen door het gebruik van een Child Theme. Dat is een klein stukje eigen thema. Zodat je je eigen stijl, kleuren en bepaalde instellingen bewaart met een eigen naam. En daarin verwijs je dan naar het thema dat je eigenlijk gebruikt.

Wat gebeurt er dan?

  • Als je website geladen wordt, ziet je browser (explorer, firefox, chrome, safari, …) welk thema eerst geladen moet worden.
  • Vervolgens worden de instellingen van je eigen thema geladen. Alles wat nu anders is dan in het basis thema, wordt vervangen door je eigen instellingen.
  • Zo ziet je website er uit zoals je wilt.

En bij een thema update?

  • Alleen het thema wordt vervangen. Vaak gaat het om uitbreiding van de functies of betere beveiliging.
  • Je eigen thema blijft zoals het is. En verwijst nu naar het verbeterde basis thema om te gebruiken. Deze verbeteringen gebruik je nu dus ook.
  • Maar je eigen instellingen zijn niet vervangen. Je blijft dus je eigen stijl en kleuren en eventuele templates gebruiken!

Groot voordeel dus! Daarom maakt een goede WordPress website bouwer / ontwikkelaar altijd een child theme voor je aan.

In website abracadabra: Child themes zijn gebaseerd op een thema en kunnen ook alleen de stylesheet bevatten. Deze stylesheet wordt geladen na de stylesheet van het parent thema en overruled dus de stijlen die in het parent thema aangegeven worden. Zo kunnen gemakkelijk aanpassingen gedaan worden in bijvoorbeeld de achtergrond.

Wil je ook niet-zo-regelmatig nuttige tips voor je website, WordPress en marketing? Schrijf je hier in: