5 redenen om te kiezen voor een WordPress website

Tips&tricks, website, website maken, wordpress, ZZP

afbeelding wordpress logo

Wanneer je als ondernemer of ZZP-er een (nieuwe) website wilt, kom je verschillende systemen tegen. Deze systemen zorgen er voor dat je zelf je website kunt beheren. Een van de bekendste systemen is WordPress. WordPress is heel populair onder bloggers, maar is ook heel geschikt om een website mee te bouwen.

WordPress is heel gebruiksvriendelijk. Tegelijk is bijna alles mogelijk. Het geeft een gevoel van vrijheid om de site zo in te richten als je wilt, en deze tegelijk gemakkelijk te kunnen beheren.

Neem die vrijheid!

5 belangrijke redenen om voor WordPress te kiezen

Hier geef ik 5 belangrijke redenen om voor een website in WordPress te kiezen. Ook of juist als ZZP-er of ondernemer.

  • Je kunt zelf je website beheren. Je bent dus onafhankelijk van anderen. Je kunt zelf op elk moment een blog toevoegen, teksten wijzigen of een foto plaatsen. Zonder extra kosten.
  • WordPress is gebruiksvriendelijk. Je hebt geen kennis nodig van programmeertalen. Als je kunt werken met Word, kun je ook overweg met WordPress. Iedereen kan het leren!
  • Er zijn binnen WordPress veel mogelijkheden. Zo zijn er veel kant en klare plugins en templates beschikbaar. Maar er kan ook een website helemaal op maat gemaakt worden.
  • De website wordt zoekmachine vriendelijk. Door de structuur van WordPress en het gebruik van permalinks kunnen zoekmachines goed overweg met een WordPress website. Bij de zichtbaarheid in Google spelen natuurlijk ook andere factoren een rol, maar aan de opbouw van de site zal het niet liggen.
  • WordPress is gratis. Het is open source en daarmee vrij te bewerken en gebruiken. Je betaalt dus niet voor de software van het beheer systeem. Je hebt alleen de kosten voor het domein en de hosting.

Het maken van je website zoals je het wil, kan je wel de nodige tijd kosten… zeker als je daar niet handig in bent. Maar dit kun je ook laten doen: je hebt daarmee eenmalige kosten en kunt verder zelf je site bijhouden.

Als je ook een website wilt die je zelf actueel kunt houden, in je eigen (huis)stijl, dan is WordPress een goede keuze. Ik wil je graag van dienst zijn met het installeren en ontwikkelen van je eigen website.