Website in 1 dag – kan dat?

Tips&tricks, webdesign, website maken, workshop, ZZP

Het klinkt veelbelovend: in 1 dag een nieuwe website. En het liefst ook een Klantmagneet. Met een Flitsende Formule. En Magisch Maken. Maar kan dat echt?
De afgelopen jaren heb ik inmiddels aardig wat websites gemaakt. En één ding valt me altijd op: een goede website maken kost tijd. Veel tijd.

Kan het? Een nieuwe website in 1 dag?

Dat ligt er aan wat je een nieuwe website noemt. Als je van tevoren zorgt dat je domeinnaam/url geregeld is, dan heb je het verder zelf in de hand.

  • Ja hoor, ik kan een website installeren in 1 dag
  • Ja hoor, ik kan zorgen dat de website er goed uit ziet, met behulp van een thema.
  • Ja hoor, natuurlijk is de indeling dan ook zo gemaakt

MAAR:

  • Kun je ZELF of met hulp dan ook nog in 1 dag zorgen voor goede teksten?
  • Kun je ZELF of met hulp dan ook nog in 1 dag zorgen voor goede afbeeldingen?
  • Kun je ZELF of met hulp dan ook nog zorgen dat die teksten en afbeeldingen diezelfde dag nog in de website komen?

Over het algemeen is het antwoord nee. De meeste ondernemers willen toch dat alles netjes op elkaar aansluit en er een bepaalde eenheid in de website zit. Hierbij komen de nodige tips kijken, en overdenkingen. En dan nog wat techniek.

Een website maken kost tijd

Want meestal wil je je website toch laten aansluiten op je huisstijl, dus moet het thema ingevuld en aangepast worden.
En over het algemeen lukt het toch echt niet om in 1 dag alle teksten goed te schrijven. Dat moet je dan dus goed voorbereiden! (en niet binnen die ene dag doen).
Ook pakkende afbeeldingen is altijd zoekwerk…

Als je de informatie goed gaat lezen, zie je dus ook dat je al goed moet weten wat je wilt, dat je teksten geschreven moeten zijn en dat je later zelf je website kunt aanpassen…
Ahaaaa, eigenlijk dus gewoon een cursus “WordPress gebruiken”! Wees welkom!

Wees realistisch voor jezelf en met je planning: de meeste ondernemers hebben ongeveer drie maanden nodig om hun website in orde te hebben! Dat ligt niet aan het neerzetten van de website. Maar aan het vullen ervan!

Daarbij zegt de een: zo snel mogelijk de website online, en dan uitbreiden en finetunen (dat kan binnen een week, zo nodig binnen een dag). Een ander wil liever alles goed hebben staan, voordat de website online komt (dat is de meerderheid).

Hoe dan wel snel?

Er valt natuurlijk wel wat te zeggen voor het “website in 1 dag” verhaal. Niet dat je website dan helemaal af is. Maar wel dat je een hele dag hebt om alleen maar met je website bezig te zijn – zonder gedoe tussendoor. Met iemand erbij om te helpen en om te zorgen dat je ook daadwerkelijk verder komt met je website. Voordat de dag voorbij is en je (weer?) niet opgeschoten bent.

Maar heb wel een realistisch beeld van een website die je in 1 dag maakt.