Mijn achtergrond

linkedin button naar marjet van breederoode

Ik ben Marjet van Breederoode en ik maak sinds 2010 websites (en webshops) in WordPress. Ook ondersteun ik ondernemers met het maken en bijhouden van hun WordPress website of -shop.
Verder geef ik cursussen en workshops, onder andere om gebruikers te leren zelf hun WordPress website bij te houden.

Opleiding

Het maken van websites is niet iets dat ik “zomaar” ben gaan doen. Ik heb de (HBO) opleiding Informatiedienstverlening en -management gedaan. Een hele mond vol… maar wat houdt het in?

Informatiedienstverlening

Informatie kan pas gebruikt worden als je het kunt laten zien op een overzichtelijke manier. Hierbij heb je te maken met de gebruikers van de informatie, de techniek en natuurlijk de informatie zelf. Met onder andere de modules multimediaprojecten, communicatie, NIMA-A (marketing), html (website maken).

Informatiemanagement

De informatie moet “gemanaged” worden om het op verschillende manieren te kunnen gebruiken en te laten zien. Hier komt af en toe enige techniek bij kijken. Met onder andere de modules html, javascript, databasemanagement.

En daarna?

Een opleiding is een goede basis en een goed begin… om verder te leren. Met de nodige basiskennis ben ik mij verder gaan verdiepen in websites: design en usability (ontwerp en gebruikersvriendelijkheid) aan de kant van de informatiedienstverlening, WordPress (met php, html, database) als platform voor informatiemanagement. Later is daar ook marketing en zoekmachineoptimalisatie (SEO) bij gekomen.

… en daarvoor…

Na het gymnasium ben ik begonnen aan de Universiteit Twente met de opleiding Chemische Technologie. Hiervan heb ik de eerste drie jaar gedaan (naast de nodige chemie ook programmeren, communicatie, inleiding psychologie, inleiding marketing), maar ik heb de studie niet afgemaakt. Wel heb ik tijdens deze studie het “predoctoraal lerarenopleiding” gedaan, oftewel verdiept in onderwijs voor jongeren en volwassenen.

Daarna ben ik PABO gaan doen. Maar inderdaad, dat was niet technisch genoeg 😉 en 30 stuiterende kinderen in de klas lag me ook niet helemaal.

Wat nu:

Nu combineer ik creativiteit, communicatie, techniek en onderwijs met het maken van websites, uitleggen en het geven van cursussen. En ja… dat bevalt me wel 😀