In deel 1 heb je een korte inleiding gehad over een bedrijfspagina op Facebook. Ik vertelde daarin dat je binnen je facebook bedrijfs pagina een eigen webpagina kunt maken met je eigen webdesign. Je kunt dat laten doen, maar als je het leuk vindt, kun je het ook zelf proberen.

Er zijn verschillende mogelijkheden.
Als je zoekt op “static html” of “html iframe” in facebook dan vind je een heleboel apps die je kunt gebruiken om een welkomstpagina (tab) te maken.

afbeelding zoekscherm facebook static html

 

afbeelding kies app

Ga naar de toepassing en lees/probeer wat je moet doen om de toepassing te gebruiken. Dat staat beschreven bij de toepassing en is per toepassing anders. Ik ga dat hier dus niet uitleggen.

Veel apps willen je toestemming om email te sturen of zelfs om mede-beheerder van je pagina te worden. Bedenk goed of je dat wilt. Het voordeel is vaak dat je gemakkelijker zelf een pagina kunt maken, omdat ze daar tools voor ontwikkeld hebben. Het nadeel is, dat je email in een lijst staat en/of dat je niet meer helemaal zelf de baas over je pagina bent.

Het is wel normaal dat je toestemming moet verlenen voor de toegang tot je normale gegevens. Dat is een eis van Facebook.

Ik gebruik momenteel Static HTML: iframe tabs (één per pagina mogelijk) en Static HTML iFrame Tabs : Custom Icons (Meerdere tabs mogelijk met verschillende icons. Ook mogelijk om externe content in te laden, maar let op de breedte: facebook geeft je 524 px).
Daar kun je zelf html in zetten. Daarvoor moet je natuurlijk wel goed in html kunnen schrijven en een plaats hebben om afbeeldingen neer te zetten, bijvoorbeeld bij je eigen website of picasa.facebook logo

Veel plezier met het maken van je Facebook pagina!

Kom je er niet uit? Je mag me gerust een vraag stellen.
Ik kan ook je Facebook pagina verzorgen, in combinatie met je website of los daarvan.