Content

Heb je hulp nodig bij het maken van de inhoud van je website?

Ik kan een deel van de inhoud voor je (laten) verzorgen of je in contact brengen met tekstschrijvers, -correctoren en -redactie, fotografen of vormgevers.

Je kunt werken met een vastgesteld budget (bijvoorbeeld 150 euro per maand om elke maand een blog te plaatsen of een afgesproken prijs om je teksten te corrigeren) of volgens uurtarief.

Afbeeldingen

Op je website mag je geen willekeurige afbeeldingen gebruiken die je op internet vindt. Op een afbeelding rust het copyright van de maker. Bij personen heb je bovendien nog te maken met portretrecht. En ook afbeeldingen van kunst en architectuur mag je niet zomaar gebruiken…

Er zijn gelukkig websites die afbeeldingen beschikbaar stellen of verkopen die je wel mag gebruiken. Controleer wel altijd wat bij de licentie staat! (Redactionele afbeeldingen zijn afbeeldingen die je met bronvermelding bij een artikel mag plaatsen, maar die je niet commercieel mag gebruiken).

De bekendste websites voor gratis afbeeldingen:

Teksten

Voor teksten kun je tegenwoordig ook de hulp inroepen van AI, bijvoorbeeld met ChatGPT. Deze teksten kunnen prima als inspiratie dienen… maar ik vind ze meestal niet geschikt om direct op je website te zetten. Bovendien zal je website op termijn waarschijnlijk zakken in de zoekresultaten van Google als je teksten uit “herkauwde content” bestaan – want dat is het natuurlijk, AI denkt niet na maar reproduceert.
Dus gebruik het met verstand!